Winkelmandje

Cholesterolverlagende middelen en bijwerkingen

Cholesterolverlagende middelen en bijwerkingen

Cholesterol is een vetachtige stof die van nature in ons lichaam aanwezig is. Het heeft een cruciale rol bij het opbouwen van celmembranen, hormonen en galzuren. Het lichaam produceert cholesterol zelf, maar het kan ook uit voeding worden opgenomen. Wanneer het cholesterolgehalte in het bloed te hoog wordt, kan dit leiden tot aderverkalking en hart- en vaatziekten. Om dit te voorkomen, worden cholesterolverlagende middelen voorgeschreven.

Er zijn diverse soorten cholesterolverlagende middelen. Hoewel cholesterolverlagende middelen de kans op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen, kunnen ze ook bijwerkingen veroorzaken. De meest voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid, diarree en maagklachten.

Conclusie
Cholesterolverlagende middelen kunnen de kans op hart- en vaatziekten verlagen, maar kunnen ook bijwerkingen hebben. Het is belangrijk om te weten dat de gevoeligheid voor bijwerkingen kan variëren per persoon. De medicijn genen test van Genehealth kan helpen om inzicht te krijgen in mogelijke bijwerkingen voor nu en in de toekomst. Hierdoor kan de arts de juiste keuze maken en kunnen bijwerkingen worden voorkomen of verminderd.

Terug naar overzicht